Het creëren van een ergonomische werkplek is niet alleen van groot belang voor de werknemers, maar ook voor de werkgevers. Met een ergonomische werkplek kunnen werknemers namelijk efficiënter en productiever werken. Onderzoek heeft aangetoond dat werkplekken waar goede ergonomische omstandigheden zijn, het ziekteverzuim daalt. Het is daarom niet verrassend dat steeds meer mensen, zelfs voor thuiswerkplekken, kiezen voor een ergo bureaustoel. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je het beste een ergonomische werkplek kunt creëren.

Ergonomische kantoormeubelen

Een ergonomische werkomgeving omvat vaak flexibele werkplekken, waardoor het belangrijk is dat de bureaus en stoelen verstelbaar zijn. Op deze manier kan elke werknemer het werk comfortabel uitvoeren. Naast het feit dat de stoel in hoogte verstelbaar moet zijn, is het ook cruciaal dat de rug- en armleuningen verstelbaar zijn. Als de onderrug voldoende ondersteund wordt, wordt de rug als geheel ontlast en worden andere klachten aan het bovenlichaam voorkomen. Mensen die vaak rug- en nekklachten hebben, kunnen ervoor kiezen om een zit-sta bureau te gebruiken. Dit maakt afwisselend zittend en staand werken mogelijk, waardoor een langdurige slechte houding wordt voorkomen en rug- en nekklachten minder snel optreden.

De voordelen van een ergonomische bureaustoel

Ergonomische bureaustoelen bieden diverse voordelen ten opzichte van een normale bureaustoel. Een ergo bureaustoel draagt bij aan een betere werkhouding, waardoor schouder-, nek- en rugklachten voorkomen kunnen worden. Dit is echter niet het enige voordeel. Naast een verbeterde lichaamshouding, verhoogt het ook de productiviteit. Met een comfortabele zithouding kun je je namelijk beter concentreren, efficiënter werken en ben je minder snel vermoeid.

De perfecte zithouding

Voor een perfecte zithouding is het essentieel dat je benen een hoek van 90 graden hebben en je voeten plat op de grond staan. Om te controleren of de hoogte tussen het bureau en je benen juist is, kun je een vuist tussen de bureaustoel en je knieën plaatsen. Dit is de ideale ruimte voor de beste hoogte. Naast je benen is het ook belangrijk dat je armen een hoek van 90 graden hebben. Let dus goed op de hoogte van het bureau en gebruik eventueel armsteunen om dit te verstellen. Met deze tips creëer je de ideale ergonomische werkplek voor jezelf of je collega’s en kun je nog productiever werken!

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *