Tekenaar gezocht kinderboek. Natuurlijk gaat deze gedachte of zoekterm al wat langer door je hoofd als je een boek voor kinderen hebt geschreven. Want de tekeningen voor een kinderboek zijn natuurlijk erg belangrijk. Hoe leuk de tekst van een boek ook is, voor de allerkleinsten doen de uitgekozen woorden van een schrijver er niet altijd toe. Soms worden de woorden simpelweg niet begrepen. Maar als je een simpele illustratie hebt van een hond in een jasje aan, kunnen ze daar zelf meestal de mooiste verhalen bij vertellen. Verhalen die de schrijver misschien niet had bedacht, maar die nog steeds aansluiten bij de illustraties.

Tekenaar gezocht kinderboek: voor het verhaal wat het kind ziet

Je hebt een tekenaar gezocht. Kinderboeken moeten een kind in een verhaal kunnen inleiden, maar ze werken het leukste en beste als het kind zelf allerlei verhalen erbij bedenkt. Als je weet dat je een hondje wil met een jas aan, dan gaat de illustrator bedenken hoe deze leuke combinatie het beste tot zijn recht komt. Niet alleen tijdens het wandelen, zoals jij als schrijver hebt bedacht. Als de tekenaar bedenkt dat er een bottenpatroon op het jasje moet, kan het kind talloze eigen verhalen bedenken over de hond en zijn begraven botten. Zo wordt je boek nog leuker!

Tekenaar gezocht. Kinderboek uitgegeven?

Je hebt de tekenaar gezocht. Kinderboeken zijn populair, dus dan zal je wel makkelijk uitgegeven worden, toch? Dat is helaas niet waar. Maar wat wel zo is, is dat een tekenaar waarschijnlijk met meerdere tekenaars, uitgevers en schrijvers heeft gewerkt. Het kan dus zomaar zijn dat je met een illustrator in zee gaat die de nodige connecties heeft. En zelfs als dat niet zo is: met zijn tweeën sta je sterker dan alleen. Je kan de spannende reis van het uitgeven nu ook met een ander aangaan.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *