Voor het zetten van een Dolce Gusto koffie, moet je de juiste cups hebben. Alleen dan haal je de beste koffie uit het Dolce Gusto apparaat. Met een druk op de knop zet je de heerlijkste koffie soorten. Maar welke cups kun je daar precies voor gebruiken? En wat voor smaken zijn er allemaal? Dat lees je in dit artikel.

Soorten

Naast de basis varianten: espresso, cappuccino, latte en lungo heeft Dolce Gusto nog veel meer smaken in het assortiment. Zo kun je denken aan een heerlijke warme chocolademelk of espresso met karamelsmaak. Er zijn veel varianten met pure koffie, met melk en zelfs met thee. Ook zijn er bij sommige apparaten opties om koude dranken te maken. Een paar bijzondere opties zijn de chai tea latte, lungo decaf, de choccino en de latte macchiato vanilla. Het wordt niet aangeraden om gebruik te maken van een ander soort cups, omdat het mogelijk is dat de machine daar niet goed mee omgaat. Ze zijn er echter wel.

Alternatieven

Er zijn genoeg alternatieven voor de Dolce Gusto cups. Een originele cup kost gemiddeld 30 cent en het is niet zo dat de alternatieven altijd goedkoper zijn. Ook is de smaak anders. Je kunt voor een alternatief terecht bij winkels als de Hema, de Albert Heijn of Douwe Egberts. Die verkopen hetzelfde formaat cup, die dus ook in de Dolce Gusto koffiemachine past.

Het voordeel is, dat je met alternatieve cups die niet van Dolce Gusto zijn, soms goedkoper uit bent. En de smaak kan meer naar je eigen wens zijn. Een extra tip om kosten te besparen en gebruik te maken van de echte Dolce Gusto cups, is om bij het kopen te letten op een goede Dolce Gusto cups aanbieding.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *