Italian cannoli, wie kent ze niet? Dit heerlijke Italiaanse dessert is een traktatie voor de zoetekauw. De knapperige buitenkant gevuld met een romige vulling is een perfecte combinatie. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over de Italian cannoli en de variant pistache.

Wat is een Italian cannoli?

Een Italian cannoli is een traditioneel Italiaans dessert dat bestaat uit een knapperig gebakje gevuld met een romige vulling. Het gebakje wordt gemaakt van bloem, suiker, boter en witte wijn. De vulling kan verschillen, maar meestal wordt er gebruik gemaakt van ricotta, suiker en vanille. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van chocolade, noten of fruit.

De geschiedenis van de Italian cannoli

De Italian cannoli komt oorspronkelijk uit Sicilië en wordt daar al eeuwenlang gegeten. Het woord cannoli betekent in het Italiaans ‘kleine buizen’. Het gebakje werd traditioneel gemaakt tijdens carnaval als een feestelijk dessert. Tegenwoordig is de Italian cannoli een populair dessert in heel Italië en wordt het ook veel gegeten in andere landen.

Cannoli pistache

Een variant op de traditionele Italian cannoli is de cannoli pistache. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van pistache in de vulling en soms ook in het gebakje zelf. De pistache geeft de cannoli een heerlijke nootachtige smaak en zorgt voor een mooie groene kleur. De cannoli pistache is een leuke variant op de traditionele cannoli en is zeker het proberen waard.

Waar kun je Italian cannoli eten?

Italian cannoli kun je op veel plekken eten. In Italië kun je ze vinden in de meeste bakkerijen en patisserieën. Ook in Nederland kun je op veel plekken terecht voor een heerlijke Italian cannoli. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij de Italiaanse ijssalon of bij een Italiaans restaurant.

Zelf Italian cannoli maken

Het is ook mogelijk om zelf Italian cannoli te maken. Het is wel een tijdrovend proces, maar het resultaat is het zeker waard. Voor het maken van de cannoli heb je speciale cannoli vormpjes nodig. Het deeg wordt om de vormpjes heen gerold en daarna gefrituurd. De vulling kun je zelf maken met ricotta, suiker en vanille. Voeg eventueel nog wat chocolade, noten of fruit toe voor extra smaak.

Conclusie

Italian cannoli is een heerlijk dessert dat al eeuwenlang gegeten wordt in Italië. Het gebakje is knapperig van buiten en romig van binnen. De vulling kan verschillen, maar meestal wordt er gebruik gemaakt van ricotta, suiker en vanille. Een leuke variant op de traditionele cannoli is de cannoli pistache, waarbij er gebruik gemaakt wordt van pistache in de vulling en soms ook in het gebakje zelf. Italian cannoli kun je op veel plekken eten, maar het is ook mogelijk om zelf cannoli te maken. Kortom, een heerlijke traktatie voor de zoetekauw.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *