Voor bedrijven is het prettig om een partner te hebben die verstand heeft van de administratie en de financiën. De accountant Amersfoort is zo’n bedrijf. Je kan er terecht voor de reguliere taken die ook door een administratiekantoor worden uitgevoerd. Maar de meerwaarde van een accountant is, dat hij op allerlei andere manieren kan helpen om je bedrijfsvoering zo goed mogelijk te doen. Een accountant kan je dingen uit handen nemen, zoals het aanvragen van subsidies, de salarisadministratie, het opstellen van de jaarstukken en het controleren van die documenten.

Samen succesvol groeien

Om een bedrijf succesvol te runnen moet er een vertrouwensrelatie zijn met de accountant. Dat geldt voor bedrijven met tientallen medewerkers, maar misschien nog wel meer voor kleine ondernemers. Zij hebben vaak veel verstand van de werkzaamheden die ze met hun bedrijf uitvoeren. Aandacht voor de bijkomende zaken die te maken hebben met de bedrijfsvoering heeft minder hun attentie. Dat is jammer, want uiteindelijk wordt daardoor niet maximaal gepresteerd door het bedrijf. Bij Blauw Accountants wordt gewerkt op basis van de visie ‘samen succesvol groeien’. Deze accountant is altijd bereikbaar voor zijn relaties. Hij ziet zichzelf als een sparringpartner, waaraan je als ondernemer voor allerlei belangrijke beslissingen advies kunt vragen.

Verantwoording afleggen

Het is voor een accountant ontzettend belangrijk om te zorgen voor een goede relatie met zijn klanten. Die is bereid om allerlei gevoelige informatie te delen. Het mag natuurlijk nooit mogelijk zijn dat een accountant daar misbruik van kan maken. Om dit te voorkomen zijn er strenge gedragsregels opgesteld door de NBA, de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants. Elke accountant is verplicht zich hierbij aan te sluiten. Hij moet zich houden aan de landelijke kwaliteitsrichtlijnen voor accountants die door de NBA worden opgesteld. Bij overtredingen kan de NBA accountants ter verantwoording roepen en indien nodig sancties uitdelen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *